El Pla 3D d'Ercros, un dels millors exemples empresarials #PorelClima

Barcelona,

El Pla 3D d'Ercros per al període 2021-2025 ha estat reconegut com un dels 101 Exemples Empresarials #PorelClima, iniciativa impulsada, entre d'altres, pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Pacte Mundial de les Nacions Unides. Aquesta distinció reconeix el compromís i l'ambició d'Ercros en la lluita contra el canvi climàtic i l'objectiu d'assolir la neutralitat de carboni el 2050.

L'objectiu d'Ercros per lluitar contra el canvi climàtic és assolir al 2025 una reducció del 39% de les emissions directes de CO2 respecte de les emissions del 2020; per arribar a aquest objectiu, l'empresa té prevista una inversió de 31 milions d'euros.

El Pla 3D persegueix transformar Ercros en una empresa sostenible des del punt de vista de la diversificació, la digitalització i la descarbonització. Les actuacions en el marc de la descarbonització se centren en la lluita contra el canvi climàtic a través de la millora de l'eficiència energètica, la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, un major aprofitament de l'hidrogen, l'economia circular i la mobilitat sostenible.

Per reduir les emissions de CO2, Ercros construirà una planta fotovoltaica a la fàbrica de Flix (Tarragona) i una altra de generació de vapor a través de la combustió de biomassa a la fàbrica de Vila-seca II (Tarragona).

Per augmentar l'aprofitament de l'hidrogen generat a les plantes de clorat sòdic i clor-sosa, s'adaptaran les calderes de vapor de les fàbriques de Sabiñánigo (Huesca), i de Vila-seca I i Vilaseca II (Tarragona).

Per millorar la seva eficiència energètica, Ercros adaptarà els processos de producció i impulsarà el reaprofitament d'energies residuals i matèries primeres a les fàbriques d'Almussafes (València) i Tortosa, Vila-seca I i Vila-seca II (Tarragona).

I per donar un impuls a l'economia circular, la companyia posarà en marxa diversos projectes, com ara l'optimització de l'ús de productes químics a la planta de síntesi i extracció de la fàbrica d'Aranjuez (Madrid) o el reaprofitament del material de rebuig dels compostos per emmotllar a Cerdanyola (Barcelona).